Participatie is héél belangrijk. Gemeentebesturen zeggen het allemaal en het klinkt flink door in de Omgevingswet. Maar participatie in de praktijk is weerbarstig. Op een bewonersavond kom je steeds weer dezelfde groep mensen tegen. De inspanningen om bewonersavonden voor ruimtelijke plannen te organiseren staan niet in verhouding tot de opbrengsten, is té vaak de ervaring van zowel projectontwikkelaars als gemeenten.
Een brede dwarsdoorsnede bereiken
Dat moet dus anders. En het kan ook anders! In de Masterclass ‘In 3 stappen naar succesvolle co-creatie’ leer je hoe je een representatieve groep bereikt en plannen in co-creatie maakt, zonder dat het ellenlange processen met zich mee brengt. Anne-Mette Andersen van AM Landskab draagt tijdens deze dynamische Masterclass haar kennis over, van talrijke praktijkvoorbeelden waarbij proces en resultaat van een ruimtelijk project, juist zonder de traditionele bewonersavond, beter is geslaagd. Voor succesvolle co-creatie heeft ze het Zandlopermodel ontwikkeld die jullie zelf leren toepassen. De opvolging van de druk bezochte masterclass ‘Stop met bewonersavonden!’
Samen stappen zetten met incompany training
De incompany masterclass wordt geheel op maat gemaakt voor jullie organisatie en medewerkers.
We gaan tijdens de masterclass aan de slag met júllie specifieke kwaliteiten, wensen en aandachtspunten en kiezen praktijkvoorbeelden en thema’s uit die hierop aansluiten.
De éne organisatie wilt graag inzoomen op verschillende werkvormen, de andere wil de aanpak van participatie linken met de Omgevingswet en weer een andere heeft vooral input nodig over welke stappen te zetten om integraal te kunnen reageren op bewonerswensen.
Dit zeggen anderen over de incompany masterclass
Deelnemers ruimtelijk en maatschappelijk domein, gemeente Emmen:
- Echt heel leuk, van alles geleerd;
- Heel veel uitgekomen, we hebben gelijk een heel actieplan;
- Zoals Anne-Mette zegt, het kost niet meer tijd en budget, je moet het alleen in de beginfase investeren.
Tom Hoekveld, manager Woningbouwcorporatie Havensteder, Rotterdam:
“Grote meerwaarde dat er aangestuurd was op een gemengde groepssamenstelling. Het onderlinge gesprek en de kruisbestuiving middels oefeningen waren waardevol. We zien deze vorm als een goede manier om iets intern te veranderen in ons participatietrajecten.”
Jelle Bosma, afdelingshoofd ruimtelijke ontwikkeling Fryske Marren:
“Wij hebben een erg leuke middag/avond gehad en dat kwam mede door jouw enthousiasme en omgang met de collega’s. Nogmaals dank hiervoor.”
Voor wie?
We bieden de incompany masterclass aan, aan zowel het fysieke als het sociale domein van gemeenten, aan projectontwikkelaars en aan woningbouwcorporaties. Dat kan zijn aan een bepaalde afdeling die inspiratie en ondersteuning nodig heeft, of juist aan een mix van verschillende afdelingen en domeinen om de masterclass óók aan te grijpen om de samenwerking intern te stimuleren.
Deelnemers aan de slag met associatiespel Groepswerken; invullen van stap 1 van het
AM Landskab Zandlopermodel.
Nog geen abonnee?
Vraag de Nieuwsflash hier aan en ontvang daarbij ook het E-book ‘In 3 stappen naar succesvolle co-creatie met het AM Landskab Zandlopermodel’.
Heb je nog vragen neem dan contact op met Anne-Mette Andersen. Bel: 06 33 74 24 123 of mail: amandersen@www.amlandskab.nl