AM Landskab werkt aan integrale duurzaamheidsvisies en maakt integrale openbare ruimte ontwerpen. Hierbij maakt het bureau gebruik van de jarenlange praktijkervaring van de verschillende teamleden én de ervaring die eigenaar Anne-Mette Andersen heeft opgedaan als partner in het 4-jarige onderzoekstraject Nature Based Solutions in Cities.

Hieronder drie van haar eigen stellingen:

De thema’s binnen ‘duurzame leefomgevingen’

Meer weten? Bekijk bijvoorbeeld één van de filmpjes – worden lopend aangevuld –  of lees de drieluik hieronder voor Biind, platform voor de fysieke leefomgeving.

Duurzaamheid en participatie:


Duurzaamheid en natuurinclusiviteit:

Gezonde en toekomstbestendige gebiedsontwikkeling – hoe realiseer je dat?

AM Landskab ziet al langer de strubbelingen bij overheden, corporaties en projectontwikkelaars om alle begrippen uit de ‘duurzaamheidscontainer’ te ontsluiten, vervolgens de juiste keuzes te maken en dán nog te zorgen dat visies ook echt gerealiseerd gaan worden.

Hoe Anne-Mette Andersen denkt dat je de grootste kans van slagen heb lees je in dit artikel, het eerste van een drieluik, dat ze samen met ingenieurs- en adviesbureau WSP schreef voor Biind.

“Want aan papieren ambities hebben we natuurlijk niets als we onze leefomgeving toekomstbestendig willen maken, met daarbij nóg eens 845.000 nieuwe woningen binnen 10 jaar.”